dissabte, 4 de setembre del 2010

M'han robat (segona part - reflexió)


Foto: Aquest és el meu carrer, Newbery núm 50 (allà on es veu el cotxe blanc) després que per fi deixés de ploure. Durant tot el dia, però, ha fet fred i núvol.

Les coses passen. És així. El món es mou, gira, i en 24 hores fa la volta sencera sobre el seu eix. Partint d'aquesta base, que la terra ferma que trepitgem es mou, és lògic entendre que al món passin moltes coses i a un ritme trepidant i frenètic. Si hi afegim que a més som més de 6.000.000 d'habitants, cada un i exclusivament amb un únic objectiu: sobreviure, i com a cirereta del pastís hi afegim que durant els últims 50 anys la tecnologia i les noves eines de comunicació han fet petit l'espai on tots aquests habitants compartim el fi de perdurar, el que seria la globalització (reduir espai i temps entre les persones) és absolutament comprensible que al món passin centenars i centenars de milers de trilions de coses. I em quedo curt, segur.

El més curiós de tot plegat és que per sort, la majoria de coses que passen no són dolentes. Tampoc vol dir que siguin especialment bones, però en general són positives. El problema és que quan en passa una de negativa aquesta val per 1.000 de bones, que oblidem a l'instant. I l'ésser humà és així, sovint se'ns entela la il·lusió que viure és bonic quan ens succeeix quelcom negatiu. Aquella trillada metàfora que diu que un llençol blanc de matrimoni només que tingui una petita taca ja el fa brut, és això mateix. El 99,5 per cent de la superfície és net, però direm que és brut.

El pitjor de tot és que sent conscients d'això, i podent-ho reflexionar i transcriure amb més o menys encert o més o menys gràcia, tot i sent conscients que a la vida ens passen més coses bones que dolentes, que en general 'viure és bonic' i que hi ha mil i una coses que ens han passat i que ens passaran que faran realitat l'anterior frase entre-cometes, tot i això, patim, ens enfadem i ens deixem caure en la negativitat i en la depressió. Hi ha persones i persones gent amb més facilitat i gent amb tendència a creure's menys feliç.

Jo no sé què ni com sóc encara però si que us puc dir que aquest cop ha estat dur. Em sento abatut i absolutament desmotivat. No marxaré d'aquí per tossuderia i perquè crec que és la correcte decisió, però ara mateix ho engegaria tot a rodar, a pastar fang.

Avui m'he sentit sense forces, quasi no he menjat, com ahir. Se'm passarà, espero. Vull ser fort però se'm fa tot una muntanya. Espero poder dormir. Espero poder parlar d'això d'aquí un temps i poder riure, i riure'm de perquè vaig plorar tant. Espero poder afirmar amb rotunditat i en primera persona tot el que us he dit en aquest post. No com ara, que més que creurem-ho em forço a estar convençut que viure és quelcom bonic. Espero...

8 comentaris:

  1. Has passat per coses pitjors que un robatori Gerard, i te n'has sortit. Ànims en tu està veure la positivitat de cada dia, ets a un país complicat i el somriure de cada nen que haguis aconseguit amb el teu propósit es un punt positiu per a tu, simplement viu i no deixis que els pensaments negatius surin dins un got d'aigua i oli, ho saps fer així que endevant. Si puc t'envio música ja saps que depèn d'aquest ordinador.......sempre no podem fer el que realment ens agradaria fer...
    Un petonás al nas!
    Mont

    ResponElimina
  2. No tinc paraules, Gerard... tampoc crec q res del que et digui ara et servís de res. El que t'ha passat és una putada increïble i això no té discussió. Així i tot, com ja t'han dit d'altres, fes la denúncia, reclama al banc... potser encara podràs recuperar alguns calers. I quant a la resta, endavant, no deixis que aquest cop t'enfonsi, és normal que ara ho vegis tot horrible però és pq encara ho tens recent, amb el pas dels dies tornaràs a adonar-te'n que els diners només són això, diners, bescanviables i completament substituïbles.

    Molts ànims!

    ResponElimina
  3. Tu ho has dit...les coses passen i la vida segueix. Els obstacles que ens posa la vida són per aprendre i per evolucionar, sinó ens quedariem encallats. No puc comprendre massa com ets sents perquè no estic en el teu lloc, però només et puc dir que només es tracta d'un canvi de xip (el qual només pots fer tu).No deixis que aquests pensaments negatius t'ensorrin en el fang, no permetis que el teu ego es recrei en aquesta situació.Al cap i a la fi només són diners...què són els diners?pensa en quant poc tenen els nens amb els que estàs treballant. El teu carrer està ple de fang, sí, però pensa en tota la llum de les persones que hi viuen a dins, en tot l'amor que les persones estan disposades a oferir i en les rialles i les ganes de viure i tirar endavant de molts nens que no tenen res...no es compadeixen de la seva situació. No et compadeixis tu de la teva situació. és senzill i alhora costa de veure...només canvia el xip

    :)

    Irish

    ResponElimina
  4. vols dir que només som 6 milions d'habitants en tot el món?

    ànims gerard!!!

    ResponElimina
  5. "Nunca una noche ha vencido al amanecer, y nunca un problema ha vencido a la esperanza."
    Espero que cuando vuelva a Reconquista, me encuentre con aquella persona tan alegre, que se sabe todas las canciones de Disney y que estoy muy felíz por haber conocido..
    y algo muy cierto que dijeron en los otros comentarios..pensa en todas las personas que estas ayudando, a cuantas casas llevas tu luz y tu sonrisa y la cara de los más chicos! esas risas compartidas con todos ellos..ESO NO TIENE PRECIO!
    te quiero mucho negri..! y siempre estoy para lo que necesites =)
    el miércoles estoy por allá! asi que espero verte..un abrazo grande desde Rosario!

    Cinta Corti.

    ResponElimina
  6. perdon..quise poner CINTIA..no "cinta"..me comi la I..besos! =)

    ResponElimina
  7. Em costa molt poder dir alguna cosa. Ja saps que ho sento molt, que és una putada... i bé, que posis denúncia i a veure si tens sort.

    Tampoc sé dir res més, Gerard. Una abraçada ben forta.

    ResponElimina
  8. Roben en qualsevol país i també a Barcelona ciutat a un munt de turistes. Els diners són només diners, per tant, no exageris tant! o potser no estàs preparat per sortir de casa. Veig massa protagonisme en tu....

    ResponElimina